Op pure wilskracht derde en behoud leiderstrui voor Toon in Namen

Nat weer, slijk en een zware omloop. De perfecte ingrediënten voor een cross zoals de broers Aerts het graag hebben. Als leider in het Wereldbekerklassement wilde Toon zich tonen aan de citadel van Namen. Alles onder controle denk je dan, tot de ‘onvoorziene omstandigheden’ te voorschijn komen.

Hij wilde eigenlijk geen ruchtbaarheid geven aan het feit dat hij in het begin van de week ziek geworden was en amper op zijn fiets had gezeten de vorige dagen. Zijn wilskracht om   te starten en om koste wat kost zijn leiderstrui te verdedigen maken van hem de sportman die hij nu is.

Toon was opnieuw goed weg en kon in de kopgroep de eerste ronde ingaan. In de tweede ronde nam hij de koppositie over en vatte als eerste de schuine strook aan. Dat belette Mathieu van der Poel niet om met een meesterlijke passage Toon voorbij te rijden en de versnelling te plaatsen. Weg was hij…

In de derde ronde schoof Toon aan de schuine kant onderuit, waardoor hij het gezelschap kreeg van Michael Vanthourenhout en Wout van Aert, die zijn start volledig gemist had.

Kletsnatte Toon moest even bekomen en verloor zo de aansluiting met de andere twee. Toen Vanthourenhout enkele plaatsen verloor door een lekke band, belandde Toon opnieuw op de derde plaats. Hij moest Joris Nieuwenhuis nog afhouden, maar kon uiteindelijk zijn derde plaats veiligstellen. Zo beperkte hij de schade in het klassement en blijft hij leider in de Wereldbeker. Na een moeilijke week, met niet al te goede benen, als derde eindigen, chapeau!

Thijs werkte een zeer constante race af. Hij reed de hele wedstrijd rond op zowat 15e positie, in het gezelschap van Boros. Thijs eindigde uiteindelijk op de 18e plaats en laat zo veel andere doorwinterde profs achter zich. Achteraf vernamen we ook nog dat hij twee keer moest afrekenen met een platte band, wat zijn prestatie nog meer respect afdwingt. Knap gedaan, Thijs!

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Wout van Aert 3. Toon Aerts 18. Thijs Aerts

Klassement Wereldbeker: 1. Toon Aerts – 415 ptn 2. Wout van Aert – 398 ptn 3. Mathieu van der Poel – 320 ptn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *