Thijs laat zich ook zien in Bredene

Voor Thijs was de Bricocross in Bredene de vierde wedstrijd van de week. Omdat Toon en andere kleppers een rustdag inlasten, was het aan Thijs om in beeld te rijden. En of hij dat gedaan heeft!

Vanop de tweede startrij maakte Thijs een bliksemstart en kon hij als zesde de eerste bocht ingaan. Hij nestelde zich in de ruime kopgroep, waarin ook ploeggenoot Quinten Hermans zat. Eerst probeerden Laurens Sweeck en Daan Soete het ploegenspel te spelen, nadien nam Thijs de kop over en liet Hermans voor hem het gat vallen. Thijs ontbond zijn duivels en knalde een straffe derde ronde uit zijn benen. Het duurde bijna een volle ronde voordat ze zijn wiel weer te pakken hadden.

Daarna moest Thijs even bekomen van zijn inspanningen, dus toen Jens Adams vol doortrok, verloor Thijs de voeling met de kopgroep. Nadien nam Wout van Aert de kop over, versnelde en reed onbedreigd naar de leidersplaats. Daarachter streden vier achtervolgers voor de podiumplaatsen. Thijs probeerde zijn positie in de top tien veilig te stellen en slaagde erin als achtste over de meet te komen. Wat een geweldige week van de jongste Aerts!

Uitslag: 1. Wout van Aert 2. Quinten Hermans 3. Jens Adams 8. Thijs Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *