Strijdende Toon knap tweede in Baal maar niet langer leider

Dé hamvraag in Baal: zou Toon zijn leidersplaats in het klassement van de DVV Trofee kunnen behouden? De voorsprong bedroeg nog 11 seconden op Mathieu van der Poel. Het parcours was door de motregen vettig en zwaar geworden, precies zoals Toon het graag heeft.

De start verliep allesbehalve vlot met een twaalfde plaats voor Toon. Een schuiver van Michael Vanthourenhout zorgde bovendien voor extra oponthoud. Gelukkig voor Toon maakte Mathieu van der Poel al snel een fout, zodat Toon toch een voorsprong op hem had. Toon trok in de tweede ronde stevig door om de tussensprint met de bonusseconden te nemen. Hij haalde de 15 seconden en breidde zo zijn voorsprong in het klassement opnieuw uit tot 26 seconden.

Daarna kwam de motor van van der Poel op gang en kon hij naar voren opschuiven. Een slechte fietswissel kostte Toon enkele plaatsen waardoor hij bij van der Poel kwam te zitten. Die schoof op naar de kop, plaatste zijn versnelling en reed andermaal naar de overwinning. Maar hoe groot zou de voorsprong zijn?

Toon reed in de achtervolging met Corné van Kessel en Eli Iserbyt. Twee ronden voor het einde trok hij door en probeerde hij de achterstand op van der Poel te beperken. Het werd een spannende cross in de cross met wisselende tijdsverschillen. Uiteindelijk strandde hij op de tweede plaats, op 34 seconden. De leidersplaats is hij kwijt, maar hij heeft gestreden als een echte leeuw van Veussel!

Thijs was tijdens de opwarming gevallen aan de balken en begon dus enigszins gehavend aan de wedstrijd. Hij startte dan ook behoedzaam op de 25e plaats, maar kon in de wedstrijd opschuiven naar een 17e stek. In de laatste ronde schudde hij nog eens alles uit zijn benen, haalde enkele renners in en finishte als 16e. Nog maar eens een top 20-plaats en dat in moeilijke omstandigheden. Chic!

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Toon Aerts 3. Laurens Sweeck 16. Thijs Aerts

Klassement DVV: 1. Mathieu van der Poel 2. Toon Aerts – 8’’ 3. Micheal Vanthourenhout

1 gedachte op “Strijdende Toon knap tweede in Baal maar niet langer leider

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *