Eerste editie Brusselse universiteitencross levert Toon 2e plaats op

Op de terreinen aan de VUB en ULB vond de eerste editie van de Brussels Universities Cyclocross plaats. Toon verdedigde een tweede plaats in het DVV Verzekeringenklassement. Thijs moest verstek geven, nadat hij koortsig uit Gullegem teruggekeerd was.

De cross begon zoals zo vaak dit seizoen: een goeie start voor Mathieu van der Poel, meteen aan de kop, op kousenvoeten wegrijden en die voorsprong uitbouwen. Hij nam onderweg 5 extra seconden voorsprong op Toon.

Toon zorgde ervoor dat hij in de tweede ronde de kop van de achtervolging overnam om als tweede de bonusseconden in de tussensprint te nemen, waarin hij ook slaagde. Daarna duurde het tot ronde vier voordat Toon een versnelling plaatste om definitief afstand te nemen van de overige achtervolgers. Even kwam Michael Vanthourenhout nog dichterbij, maar uiteindelijk kon Toon gecontroleerd zijn wedstrijd als tweede beëindigen. Uiteindelijk verloor hij xx seconden, plus 5 bonusseconden, waardoor hij nu 58 seconden achter van der Poel in het klassement staat.

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Toon Aerts 3. Michael Vanthourenhout

Klassement DVV Verzekeringen: 1. Mathieu van der Poel 2. Toon Aerts – 58” 3. Michael Vanthourenhout 

2 gedachten over “Eerste editie Brusselse universiteitencross levert Toon 2e plaats op

  1. Dat Toon tweede is na het fenomeen Mathieu is verre van slecht. Het seizoen van Toon is nu al meer dan geslaagd. In alle klassementen is hij bovenaan te vinden en hij is de koning van de regelmaat. Als Toon start mag je er donder op zeggen dat hij een uur later op het podium staat. Hopelijk staat hij volgende week op de hoogste plaats Dit zou meer dan verdiend zijn ,maar cross zou cross niet zijn dat het anders uitdraait We zullen met een heel groot aantal supporters naar Kruibeke afzakken om ons idool naar de overwinning te loodsen Het mag eindigen zoals het wil voor mij ben je een heel groot kampioen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *