TOON BELGISCH KAMPIOEN !

En Thijs vijfde, wat een fantastische wedstrijd!!

Het Belgisch kampioenschap veldrijden in Kruibeke: loodzware omstandigheden met veel modder, ploeterwerk en schuine kanten. Een wedstrijd dus voor grote motoren zoals Toon, die door zijn seizoensverloop de tweede favoriet was, net na Wout van Aert. Na zijn ziekte van vorige week beperkten de ambities van Thijs zich tot knecht zijn van Toon in de beginfase en een goede wedstrijd rijden.

Toon vertrok weer snel en vanaf het begin reed hij met Michael Vanthourenhout vooraan. Ook Wout van Aert en Laurens Sweeck zaten mee in de eerste gelederen, waar de koppositie voortdurend wisselde door schuivers of mindere zones.

Vanaf de tweede ronde was het al duidelijk wie de sterkste drie waren: Michael Vanthourenhout, Wout van Aert en Toon Aerts. Vanthourenhout moest als eerste de rol lossen en reed gecontroleerd naar de bronzen medaille. Toen van Aert in de derde ronde de koppositie overnam, sloeg hij meteen het gat op Toon. Zijn voorsprong groeide tot 13 seconden. Maar in de vierde ronde maakte van Aert een fout, kreeg Toon hem opnieuw in beeld, reed op magistrale wijze naar hem toe en liet hem achter. Erop en eriver, noemen ze dat. Van Aert probeerde nog een ronde de achterstand te beperken, maar in de laatste ronde was de veer gebroken en reed Toon verder van hem weg. De overwinning was binnen. Toon is Belgisch kampioen!

En dan Thijs… Ziek vorige week, maar in interviews kondigde hij al aan dat hij Toon graag wilde helpen tijdens de cross. In de weg rijden of afstoppen, dat zag hij wel zitten. In de eerste ronde reed hij op de elfde plaats. Maar dan zagen we hem opschuiven en op plaats vier postvatten. Afstopper Thijs aan het werk… Samen met Eli Iserbyt reed hij van de overige achtervolgers weg. Iserbyt moest hij laten gaan, maar Thijs reed een ongelooflijk sterke wedstrijd en finishte in zijn eerste jaar als prof als vijfde! Als Toon een luitenant zoekt voor het WK, dan zouden wij het wel weten!

Uitslag: 1. Toon Aerts 2. Wout van Aert 3. Michael Vanthourenhout 4. Eli Iserbyt 5. Thijs Aerts

2 gedachten over “TOON BELGISCH KAMPIOEN !

  1. Zoooo trots op jullie! Jullie harde werk wet beloond! Proficiat, vooral voor Toon maar zeker ook voor Thijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *