Toon wint Wereldbeker na beresterke wedstrijd in Hoogerheide

De laatste manche in de Wereldbeker in Hoogerheide beloofde nog spannend te worden. Eindigde Toon voor Wout van Aert, dan zou hij de Wereldbeker winnen en zou er een achtste Belg mee naar het WK mogen. Na Pontchâteau zou het weer een koers in de koers worden, zeker nu Mathieu van der Poel er weer bij was na een stage.

Vanaf de eerste ronde reed Toon aan de kop, zonder echt te forceren. Zijn tempo bleek gewoon te snel voor de anderen. Enkel Mathieu van der Poel kon in de beginfase volgen. Wout van Aert moest in de eerste ronde al meteen achtervolgen en raakte tot op 5 seconden van de kop, maar kon niet aansluiten en zou dat ook niet meer doen.

Toon reed als de beste op het korte, steile heuveltje, waar van Aert te voet op moest en van der Poel in de tweede ronde haperde. Zo kreeg Toon een gat op van der Poel, dat hij meteen uitbouwde tot maximaal 13 seconden. Toon reed alleen voorop en deed dat heel stabiel. Achter hem speelden van Aert en van der Poel haasje-over, maar uiteindelijk vond van der Poel zijn ritme en goede benen terug. Hij kwam weer bij Toon en reed stilaan van hem weg. De voorsprong van Toon op van Aert slonk even tot zo’n 10 seconden, maar Toon schakelde nog een tandje bij en kon de voorsprong weer doen oplopen tot 20 seconden. Iedereen had Toon vandaag de overwinning in Hoogerheide gegund, maar met zijn tweede plaats wint hij wel knap de Wereldbeker. Hoedje af!

Thijs kende een slechte start doordat hij pas op de derde rij mocht starten en opgehouden werd in de eerste ronde. Op plaats 43 moest hij aan deze wedstrijd beginnen. Maar Thijs rijdt de laatste weken supersterk en heeft ook vandaag laten zien waarom hij reserve is voor het WK. Van plaats 43 schoof hij stelselmatig op naar plaats 29, 24, 23, 19 en 18 om uiteindelijk als 15e over de meet te komen. Knap gereden, man!

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Toon Aerts 3. Wout van Aert 15. Thijs Aerts
Klassement Wereldbeker: 1. Toon Aerts 615 ptn 2. Wout van Aert 613 ptn 3. Mathieu van der Poel 480 ptn

3 gedachten over “Toon wint Wereldbeker na beresterke wedstrijd in Hoogerheide

  1. Goed dat mijn hart nog van redelijke kwaliteit is anders zou je het soms niet overleven zo spannend het BK en gisteren de wereldbeker winnen super Toon het is voor de kempen en daar kunnen we fier op zijn. bedankt Toon en succes voor zondag!!!.

  2. Toon en Thijs hebben ons dit seizoen al dik verwend. Maar wat ze gisteren weer laten zien hebben gaat echt boven mijn dromen. Ongeziene sterke wedstrijd en dit ver op het einde van een heel sterk seizoen waar beiden altijd regelmatig hebben gereden. Ik maak mij klaar voor het WK. Vraag mij nog altijd af waarom Thijs niet geselecteerd is voor dit WK. Dat de bondscoach deze presentaties van Thijs heeft genegeerd en andere mee laat gaan die we niet gezien hebben waar ze verwacht hebben gaat er met mij nog altijd niet in. Toon zal zijn huid in Denemarken duur verkopen en wie weet …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *