Bronzen medaille voor Toon op WK in Bogense

Zou Mathieu van der Poel zijn favorietenstatus waarmaken of zou Wout van Aert zijn seizoen redden met een wereldtitel? Of zou onze Toon nog maar eens verrassen, zoals hij dit seizoen al vaker deed? Het wereldkampioenschap in Bogense beloofde de apotheose van het seizoen te worden.

Het was de taak van de Belgen om te voorkomen dat van der Poel van bij het begin zijn duivels kon ontbinden en meteen een voorsprong zou nemen. Daar zijn ze twee ronden in geslaagd. De belangrijkste Belgen en Nederlanders zaten vooraan, samen met Spanjaard Orts. Toon plaatste een versnelling en trok alles op een lint, waardoor iedereen meteen aan de bak moest.

In de derde ronde kwam van der Poel dan toch op kop en zette Toon zich in zijn wiel. Maar op de schuine kant moest Toon voet aan grond zetten en was van der Poel vertrokken. Toon zette onmiddellijk met een rotvaart de achtervolging in en kon het gat terugbrengen tot 3 seconden. Daarna nam van Aert over en kon hij weer aansluiten bij de kop. Daarna maakte van Aert een fout op dezelfde schuine zone en moest hij van der Poel opnieuw laten gaan.

Toon belandde in een achtervolgende groep op ruime achterstand van de koplopers. Hij moest even bekomen van zijn inspanningen, maar bleek al snel de betere van de achtervolgers en koos het hazepad richting de derde plaats. Toon bleek in de rondetijden quasi de evenknie van van der Poel, maar van Aert verloor terrein op de koploper. Zo kreeg Toon van Aert op twee rondes van het einde opnieuw in het vizier en kon weer bij hem geraken. In de laatste ronde nam Toon zelfs afstand en leek hij naar de tweede plaats te rijden. Maar een slechte passage op de schuine kant en een schuiver in een bocht beslisten er anders over. Toon kwam als derde over de meet en pakte op zijn tweede WK bij de profs toch maar mooi de bronzen medaille. Na een geweldige wedstrijd waarin Toon zijn klasse, zijn kracht en zijn weerbaarheid getoond heeft, is dit een meer dan verdiende medaille!

Uitslag WK Bogense: 1. Mathieu van der Poel 2. Wout van Aert 3. Toon Aerts

Dank aan de supportersclub voor de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *