Eeklo: De start van het crossseizoen

Toon en Thijs trapten het crossseizoen op gang met de eerste wedstrijd in de Ethias Cross (de vroegere Brico crossen). Thijs moest de aansluiting met de kop van de wedstrijd in de tweede ronde laten gaan, toen hij de materiaalpost in moest voor een nieuwe helm. Hij zou uiteindelijk op de 14e plaats eindigen.

Toon heeft van Eeklo een intervalcross gemaakt. Wegens verschillende omstandigheden verzeilde hij telkens weer naar achter in de wedstrijd nadat hij kop had gedaan. Telkens opnieuw het gat dichtrijden, aan de kop komen en weer in de achtergrond verzeild geraken. Om dan opnieuw naar voren te rijden… Hij maakte wel een sterke indruk. Door alle inspanningen kwam hij in de laatste ronde net te kort om nog op het podium te raken. Hij eindigde op vierde plaats.