Knappe tweede plaats in Hoogerheide volstaat voor winst Wereldbeker

Voor het tweede jaar op rij is Toon Aerts er in geslaagd de Wereldbeker te winnen. In de laatste manche in Hoogerheide volstond een tweede plaats om die eindzege binnen te halen.

Toon hield de eerste wedstrijdhelft onder controle. In de eerste ronde was hij de enige die de aanval van Mathieu van der Poel kon counteren, waarna van der Poel temporiseerde. Daarna reed Toon steeds in eerste of tweede positie rond, heel aandachtig voor aanvallen vanuit de kopgroep.

Halverwege de wedstrijd plaatste van der Poel een versnelling en reed meteen van Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon weg. Sweeck kon het tempo niet volgen, waardoor Toon en Iserbyt voor de resterende podiumplaatsen reden. In de laatste ronde kon Toon Iserbyt aan de balken achter laten, waarna hij als tweede over de streep kon rijden.

In het Wereldbekerklassement eindigt hij op 577 punten, met 46 punten voorsprong op Eli Iserbyt. Weliswaar zonder overwinning, maar met 6 keer een tweede plaats is de immer strijdlustige Toon ‘de wereldkampioen van de regelmaat’.

Thijs kon vandaag zijn goede resultaten van de afgelopen weken niet echt verzilveren. Hoewel hij als achtste weg was, moest hij al snel enkele plaatsen prijsgeven. Zo verloor hij de aansluiting met de kopgroep. In de achtergrond moest hij strijden voor zijn plaats en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 24e plaats.