Toon voluit voor derde plaats in Lille

Thijs was zoals meestal goed weg en reed in de voorste gelederen tijdens de eerste ronde om de rest van de wedstrijd zijn vaste stek te vinden net buiten de top tien. Hij zou dertiende worden.

Toon deed het omgekeerde. Hij was minder goed weg maar kwam al snel vooraan mee de wedstrijd bepalen. Tot hij een paar keer tegen hoge snelheid de paaltjes raakte en zijn schouder bezeerde. Hij moest er even van bekomen en zou enkele ronden op zoek moeten gaan naar zijn ritme. Wout Van Aert reed ondertussen alleen op kop met Quinten Hermans in de achtervolging.

Het werd al snel duidelijk dat het een strijd zou worden voor de derde plaats. Gelukkig vond Toon de kracht om terug te komen. Laurens Sweeck kwam als eerste de laatste rechte lijn op. Hij hield de deur dicht langs de kant waar de strijdlustige Toon kwam aangestormd. Toon vlamde door en alles moest wijken. Opnieuw een knappe sprint die hem een verdiende derde plaats opleverde.