Kruibeke: Toon wint, Thijs 8ste!

De Ethias-Poldercross in Kruibeke beloofde een vettige weidecross te worden omdat men naar de Argex-kleigroeven was verhuisd omwille van de coronaveiligheid. Makkelijker afsluitbaar voor eventuele supporters was de reden volgens de organisatoren.

De start ging goed voor Toon. Na Tom Meeusen en Laurens Sweeck kwam hij aan de kop. Meeusen zakte terug en Eli Iserbyt maakte de aansluiting. Samen met Sweeck vormden ze het trio dat de wedstrijd ging bepalen. Om en om probeerden ze van Toon weg te komen. Maar hij kwam telkens sterk terug en bleek nog overschot te hebben. Het werd uiteindelijk een spannende wedstrijd tussen Toon en Laurens. Het waren de haperingen in  de diepe grachten die er voor zorgden dat de andere terug kon komen. Maar Toon had het laatste woord en kwam als eerste over de streep met een kleine voorsprong. Een knappe overwinning!

Thijs was niet zo goed weg en reed de eerste ronde op de twintigste plaats. Maar wat een revanche! Hij beet zich terug naar een schitterende achtste plaats. Mooi!

Uitslag: 1: Toon Aerts, 2: Laurens Sweeck, 3: Eli Iserbyt, 8: Thijs Aerts