Toon de beste in Gieten, Thijs 10e!

De regen herschaapte het parcours van Gieten in een zware, modderige omloop. Combineer dat met de nodige hellingen en dan weet je dat Toon in deze cross een speeltuin op zijn maat zou vinden.

Eli Iserbyt, Quinten Hermans en Toon kenden de beste start. Na een val van Corné van Kessel kregen ze een kleine voorsprong. In het wiel van Toon schoof Iserbyt daarna weg, waardoor Toon al in de tweede ronde alleen voorop kwam te zitten. Hij trok door, maakte er een solorit van en kon zijn voorsprong behouden, zelfs na een paar valpartijen. Zo haalde hij, ogenschijnlijk redelijk gemakkelijk, de tweede overwinning van het seizoen binnen! Iserbyt en Sweeck reden de hele wedstrijd alleen rond op de tweede en derde plaats.

Thijs startte goed en kon de eerste ronde op zowat 6e positie postvatten. Toen zijn broer wegreed, stopte hij de achtervolgers nog even af, waardoor Toon meteen een ruime voorsprong kreeg. Nadien vond Thijs in Vincent Baestaens een metgezel en reden ze tot de laatste ronde op plaatsen 9 en 10 rond. Vlak voor het einde vloog Thijs over de afsluiting, waardoor hij Baestaens moest laten gaan. Gelukkig kon hij toch nog als 10e finishen.

Uitslag: 1. Toon Aerts 2. Eli Iserbyt 3. Laurens Sweeck 10. Thijs Aerts