Derde seizoensoverwinning voor Toon in Beringen!

Vorig jaar eindigde Toon nog als tweede op de mijnterrils in Beringen, na een lange achtervolging op Quinten Hermans. Zelf hoopte hij vooraf om er een lange solo van te kunnen maken. En hij hield woord!

In de start kende Toon nog een kleine hapering, waardoor hij meteen een paar plaatsen verloor. Maar al na een halve ronde had hij die achterstand ingehaald en reed hij met een kleine kopgroep rond. In de vierde ronde voelde Toon dat het tijd was om stevig bergop door te trekken. Even probeerde Eli Iserbyt nog aan te klampen, maar al snel reed Toon hem op achterstand en kon hij aan zijn beloofde solo beginnen. Hij kon die voorsprong stabiel houden op zo’n 20 seconden. Eli Iserbyt bleef tweede, Lars van der Haar kon opklimmen naar de derde plaats.

Uitslag: 1. Toon Aerts 2. Eli Iserbyt 3. Lars van der Haar