Thijs knap vierde in Bern

Het Zwitserse Bern was het decor van een bijna vlakke cross met toch ook enkele pittige klimmetjes.

 Thijs ging als achtste het veld in. Na een verkennende eerste ronde kwam Thijs als vijfde over de meet. Daarna trok hij door, kwam op kop met Michael Vanthourenhout in het wiel en zou dat een ronde volhouden.

De ronde nadien moest Thijs op adem komen maar hij kwam vlot terug naar de kop van de wedstrijd. Vanthourenhout nam een voorsprong op Vincent Baestaens en Thijs. Het werd nog spannend toen nog meer achtervolgers opnieuw groepeerden. 

Bij het begin van de  laatste ronde nam Thijs de leiding van deze groep. Maar Baestaens en Orts konden zich vrij maken waardoor de podiumplaatsen vast lagen. Thijs sprintte nog knap naar de vierde plaats voor Toon Vandebosch.

Uitslag: 1: Michael Vanthourenhout, 2: Vincent Bastaens, 3: Felipe Orts, 4: Thijs Aerts