Toon strijdend op tweede plaats in Ruddervoorde

Toon nam een kopstart en stond in de eerste wedstrijdhelft die positie amper af in een ruime kopgroep. Daarna begon het ploegenspel met de mannen van Pauwels Sauzen Bingoal, waarin Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck om beurten de aanval kozen.

Telkens zat Toon attent voorin om die aanval te counteren. In de zevende ronde kwam Lars van der Haar aansluiten, waardoor ook hij eens kon prikken of in het wiel gaan zitten. Maar bij een volgende aanval van Iserbyt moest hij lossen, waardoor het weer aan Toon was om in de achtervolging te gaan.

Na een kleine schuiver van Toon was zijn veer gebroken en kreeg hij het gat op Iserbyt niet meer dicht. Hij eindigde als tweede. Toon maakte de wedstrijd, maar het ploegenspel van Pauwels-Sauzen Bingoal heeft hem uiteindelijk klein gekregen.

Thijs kon zijn plaats op de tweede startrij niet verzilveren en viel meteen terug naar de 25e stek. De volledige wedstrijd bleef hij rond die positie hangen om uiteindelijk op de 21e plaats te finishen.

Uitslag: 1. Eli Iserbyt 2. Toon Aerts 3. Lars van der Haar 21. Thijs Aerts