Podiumplaats voor Toon op de Koppenberg

De Koppenbergcross is een zware omloop, waar Toon twee jaar geleden kon winnen, maar vorig jaar een mindere dag kende. Deze keer begon het zoals de andere crossen dit seizoen: met Toon en Eli Iserbyt op kop. Tot de vierde ronde konden Quinten Hermans, Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout regelmatig aansluiten, waarna ze op de berg weer moesten afhaken. Maar in de vierde ronde plaatste Iserbyt een versnelling die enkel Toon kon beantwoorden. De eerste toch, want bij de tweede versnelling moest ook Toon afhaken. Die inspanning om Iserbyt te volgen, moest Toon bekopen, want even later moest hij ook van der Haar laten voorgaan. Iserbyt bleef op zijn elan verder rijden, waardoor zijn voorsprong ronde na ronde groeide. Uiteindelijk werd Toon derde op 1’20”. In dit X²O-tijdsklassement heeft Toon al meteen een ruime achterstand, aangezien Iserbyt ook bonificatieseconden onderweg raapte.

In tegenstelling tot Toon is de Koppenbergcross geen cross voor Thijs. Hij kwam in de eerste ronde op de 16e plaats boven op de berg en slaagde erin om de hele wedstrijd rond deze positie te blijven. Uiteindelijk werd hij 14e op ruim 4 minuten.

Uitslag: 1. Eli Iserbyt 2. Lars van der Haar 3. Toon Aerts 14. Thijs Aerts