Jammer maar geen Aerts op EK-podium

Bij het vorige EK in Rosmalen, in 2018, eindigde Toon 4e. Gezien zijn recente uitslagen lag een podiumplaats binnen de verwachtingen. Voor Thijs was dit EK het eerste kampioenschap bij de profs waarvoor hij geselecteerd werd.

Toon was van bij het begin goed weg. In de eerste ronde nam hij de kop, maar nadien liet hij Michael Vanthourenhout eerst rijden. Toen Eli Iserbyt in de tweede ronde viel, plaatste Toon een versnelling, maar ver geraakten hij en Vanthourenhout niet. Daarna nam Iserbyt het commando over en reed hij samen met Vanthourenhout weg. Zeker toen Toon nog een tuimeling maakte, moest hij zich gewonnen geven. Hij kwam uiteindelijk als 5e over de meet.

Na een goede start kon Thijs de eerste twee ronden in het Belgische rijtje standhouden, maar nadien viel hij terug. Hij werd uiteindelijk 16e.

Uitslag: 1. Eli Iserbyt 2. Michael Vanthourenhout 3. Lars van der Haar 5. Toon Aerts 16. Thijs Aerts