Lekke banden bepalen het wedstrijdverloop in Kortrijk

Wat hebben we genoten van de openingsronde in Kortrijk! Eerst reed Thijs even alleen op kop, nadien kreeg hij gezelschap van grote broer Toon en Eli Iserbyt. Jammer genoeg moest Thijs na die eerste snelle ronde de rol lossen en reed hij verder een cross in de achtergrond. Hij eindigde op plaats 15.

Ook Toon kon die eerste ronde niet verzilveren. Na een eerste strubbeling in een scherpe bocht, verloor hij terrein. Toen hij nadien ook nog lek reed, moest hij de derde ronde aanvatten vanop zowat 15e positie op 30 seconden van leider Michael Vanthourenhout.

Maar we weten van Toon dat hij blijft doorgaan. Beetje bij beetje schoof hij op en kwam sterk terug tot plaats 5, waarna hij Vanthourenhout inhaalde die ook teruggeslagen was na een lekke band. In de laatste ronde kende Toon opnieuw pech met een tweede platte band, waardoor hij pas als 8e over de meet kwam, op bijna een minuut na winnaar Eli Iserbyt. Toch een opdoffer voor het klassement, waarin de tijdsverschillen tellen.

1. Eli Iserbyt 2. Lars van der Haar 3. Wout van Aert 8. Toon Aerts 15. Thijs Aerts

Klassement : 1. Eli Iserbyt 2. Lars van der Haar 1’20” 3. Toon Aerts 2’33”