Podiumplaats voor Toon in Boom!

Het smeltende ijslaagje zorgde voor een gladde en lastige omloop in Boom. Tel daar de stevige klimpartijen bij en dan weet je dat het parcours iets voor Toon is.

De eerste ronde leek een verkenningsronde, waarbij het tempo niet te hoog lag. Daar bracht Toon verandering in door in de tweede ronde bergop stevig door te trekken, waardoor iedereen op een lint kwam te zitten. Een kopgroep van vijf met Toon, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Wout van Aert en Corné van Kessel ging samen op pad. Met van Aert op kop moest van Kessel nog afhaken, maar de overige vier waren aan elkaar gewaagd. Hoewel Toon regelmatig probeerde, leverden zijn tempoversnellingen geen voorsprong op. In de zevende ronde, met Iserbyt op kop, maakte van Aert een foutje, waardoor Iserbyt een gaatje kreeg en dat niet meer prijsgaf. Door schuivers van Toon en van Aert reed Vanthourenhout alleen naar de tweede plaats. Toon kon nog naar de welverdiende derde plaats rijden.

Thijs kende een mindere start, maar kon in de eerste ronde wel de aansluiting al maken met de kopgroep. Toen broer Toon nadien doortrok, moest Thijs de kopgroep laten rijden en viel hij een paar plaatsen terug. Maar hij bleef sterk presteren en flirtte een paar ronden met de top 10. De tweede helft van de wedstrijd viel hij terug naar  plaats 15 om daarna terug op te schuiven naar een mooie 12e plaats.  Dus ook een sterke wedstrijd van Thijs!

Uitslag: 1. Eli Iserbyt 2. Michael Vanthourenhout 3. Toon Aerts 12. Thijs Aerts
Klassement Superprestige. 1. Eli Iserbyt – 72 ptn 2. Toon Aerts – 67 ptn 3. Laurens Sweeck – 61 ptn