Antwerpse cross in de luwte levert vierde plaats op voor Toon

Het parcours van de Scheldecross was te veel kort draaien en keren, vond Toon vooraf, maar wel een speeltuin voor de rentree van Mathieu van der Poel.

Toon leek het in de eerste wedstrijdhelft rustig aan te doen. Hij liet het initiatief over aan Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel, die al snel een voorsprong kregen. Halverwege kwam een kopgroep van vijf weer samen en kwam Toon als zesde bij hen aansluiten. Maar toen Iserbyt versnelde, kon enkel van der Poel volgen en werd de rest van de kopgroep op achterstand gereden.

Toon wilde zich toch laten zien en reed in de achtervolging op de twee leiders. Achter hem kwam Tom Pidcock opzetten en die raakte nog voorbij Toon. Ondanks zijn pogingen geraakte Toon niet meer aan het wiel van Pidcock en moest hij zich tevreden stellen met een vierde plaats.
Thijs reed een constante wedstrijd en reed naar plaats 15.

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Eli Iserbyt 6″ 3. Tom Pidcock 26″ 4. Toon Aerts 30″ 15. Thijs Aerts
Klassement: 1. Eli Iserbyt 2. Lars van der Haar 2’06” 3. Toon Aerts 3’07” 10. Thijs Aerts 8’26”