Toon levert mooie strijd in Gavere

Een zware cross met modder en de nodige hellingen in Gavere. Dat is spek naar de bek van Toon en een goeie repetitie voor de cross van Namen volgende week.

Gisteren was Toon nog verrast door Tom Pidcock die op het einde kwam opzetten. Vandaag was de jonge Brit al van het begin in de voorhoede te vinden. Toon kon als enige het topduo met Pidcock en van der Poel volgen en nam zelfs twee ronden lang het voortouw. Toen eerst van der Poel en nadien Pidcock de leiding nam, moest Toon het duo laten rijden en zijn eigen tempo zoeken.

Even kwam Eli Iserbyt nog opzetten, maar Toon kon hem op voldoende achterstand houden om zo naar een dik verdiende derde plaats te rijden! Toon neemt in het klassement van de Superprestige 1 punt terug op Eli Iserbyt.

Thijs kende geen superstart en belandde vanaf het begin in de achtergrond van de wedstrijd. Mede door twee lekke banden geraakte hij in deze zware cross niet verder dan de 24e plaats.

Uitslag: 1. Tom Pidcock 2. Mathieu van der Poel 3. Toon Aerts 24. Thijs Aerts

Klassement Superprestige: 1. Eli Iserbyt – 84 ptn 2. Toon Aerts – 80 ptn 3. Michael Vanthourenhout – 69 ptn