Toon behaalt zilver op BK!

Twee dagen voor het BK kwam er al een domper op de feestvreugde: Thijs had bij een val een vingerkootje in zijn linkerhand verbrijzeld en was dezelfde dag nog geopereerd. Dus geen BK voor onze kampioenschapsrenner bij uitstek. Jammer, want Thijs was de afgelopen weken in zeer goede doen. Toon was op voorhand geen topfavoriet voor de Belgische titel, maar ook zijn vorm was in stijgende lijn en dus keken we uit naar deze cross.

Toon deed wat hij moest doen, namelijk goed starten en vanaf het begin mee zijn met de kopgroep. Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout waren door oponthoud naar achteren geslagen. Toen Laurens Sweeckuit de kopgroep versnelde, was het Wout van Aert die de achtervolging inzette. Quinten Hermans en Toon raakten toen de aansluiting met deze koplopers kwijt. Na een schuiver van Hermans kon Toon op zoek naar Sweeck, die door van Aert op achterstand gereden was. Toon kwam bij hem, maar vanuit de achtergrond kwam Vanthourenhout ook steeds dichterbij.

Toen hij aansloot, trok Toon stevig door, waardoor Sweeck moest afhaken. In het duel tussen Toon en Vanthourenhout voor de zilveren medaille kon Toon het verschil maken door onder meer zijn goede passages in de zandbak. Uiteindelijk kwam hij op zo’n 20 seconden na Wout van Aert over de meet en behaalde zo opnieuw een medaille op een kampioenschap! Een verdiende beloning voor een sterke wedstrijd!

Uitslag: 1. Wout van Aert 2. Toon Aerts 3. Michael Vanthourenhout