Toon stijgt naar 2e plaats in het X²O-klassement

In aanloop naar het WK heeft Toon de afgelopen week zware trainingen ingelast, met dit weekend als afsluiter van deze trainingsperiode. Toch is Hamme meer dan een training, want Toon had er ook een derde plaats in het X²O-klassement te verdedigen. Thijs staat nog even aan de kant met zijn geopereerde vinger, hij was er dus nog niet bij.

Op het onderdeel ‘goed starten’ kreeg Toon alvast een 10 op 10, want hij nam meteen de kop. Zo kon hij na de eerste ronde enkele bonificatieseconden nemen op Michael Vanthourenhout. In de tweede ronde nam Mathieu van der Poel de kop over waardoor de kopgroep uiteen spatte. Enkel Vanthourenhout kon nog even aanklampen, maar moest ook dan het wiel lossen.

Wout van Aert trok in de achtervolging, liet de anderen achter en zo waren plaats één en twee al snel weg. Voor plaats drie kwamen Tom Pidcock, Laurens Sweeck en Toon in aanmerking. Door het glibberige parcours zorgden schuivers regelmatig voor een positiewisseling. Toon viel al snel alleen op de vijfde plaats, maar bleef zijn voorgangers onder druk zetten, waardoor deze ’training’ toch een stevige werd. Hij schuift in het klassement wel op naar de tweede plaats, op minder dan 3 minuten van Eli Iserbyt.

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Wout van Aert 7″ 3. Laurens Sweeck 1′ 4. Tom Pidcock 1’05” 5. Toon Aerts 1’06”

Klassement X²O: 1. Eli Iserbyt 2. Toon Aerts 2’46” 3. Michael Vanthourenhout 3’18