Toon beëindigt Wereldbeker met 5e plaats in Overijse en 4e plaats in het klassement

De cross in Overijse was de laatste manche van de Wereldbeker. Het was ook de laatste wedstrijd voor het wereldkampioenschap volgende week.

De start van Toon was opnieuw goed, maar daar kon hij niet lang van genieten. Wout van Aert nam meteen de koppositie over, kreeg Mathieu van der Poel mee in zijn wiel en weg waren ze. Ook de strijd voor plaatsen 3 en 4 leek al snel tussen Tom Pidcock en Michael Vanthourenhout te gaan.

Toon kreeg in het begin nog het gezelschap van Quinten Hermans, maar kwam al vanaf ronde vijf alleen op plaats vijf te zitten en werkte vanaf toen een solowedstrijd af. Hij sloot het dubbele crossweekend af met twee keer een vijfde plaats en een vierde plaats in het klassement van de Wereldbeker.

Uitslag: 1. Wout van Aert 2. Mathieu van der Poel 3. Tom Pidcock 4. Michael Vanthourenhout 5. Toon Aerts

Eindstand Wereldbeker: 1. Wout van Aert 2. Mathieu van der Poel 3. Michael Vanthourenhout 4. Toon Aerts