Bronzen Toon na schitterende strijd op WK!

Dat Wout van Aert en Mathieu van der Poel zouden duelleren om de wereldtitel kon enkel zware pech verhinderen, dat was de algemene verwachting. Maar wie die derde plaats zou bemachtigen? Kandidaten genoeg!

In ronde 1 reden van Aert en van der Poel al weg en kon ook de strijd voor de derde plaats losbarsten. Eerst reed Toon nog met een groep Belgen ruim achter de koplopers, maar in de tweede ronde nam hij de kop van de groep over en reed hij van hen weg. Toon was ongelooflijk sterk in de zandstroken en de loopzones en kon daar zijn voorsprong veilig stellen. Maar in de vijfde ronde kwam Tom Pidcock uit de achtergrond opduiken en sloot zelfs even bij Toon aan.

Sterke Toon kon Pidcock snel weer uit het wiel rijden, maar tot op het einde ging die voorsprong op en neer. In de laatste stroken kwam Pidcock ei zo na nog aansluiten, maar Toon kon een ultieme versnelling uit zijn benen persen en haalde zo – voor de derde keer op rij- de derde plaats op het WK!

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Wout van Aert 3. Toon Aerts