Toon sleept zesde plaats uit brand in Lille

Na Middelkerke zou Lille opnieuw een zandcross worden, maar de sneeuw en vrieskou beslisten daar anders over. Toon moest proberen om de slechte dag in Middelkerke van zich af te fietsen om de tweede plaats in het X2O-klassement te behouden.

De eerste ronden zag het er redelijk goed uit. Toon was goed mee in de start en kon zich handhaven in het spoor van leider Laurens Sweeck. Maar door een hapering, tijdverlies door een wissel en een tactisch oponthoud door Vanthourenhout, verloor Toon plaatsen en tijd.

Hoewel Toon de snelste rondetijd liet optekenen, bleef het zwoegen om dichterbij de achtervolgers te komen. Hij bleef steken op plaats zes, moet wat tijd prijs geven op Iserbyt in het klassement, maar blijft wel tweede. Het was een moeilijk weekend, op naar een betere wedstrijd in Brussel!

Uitslag: 1. Laurens Sweeck 2. Michael Vanthourenhout 9” 3. Corné Van Kessel 14” 4. Eli Iserbyt 31” 6. Toon Aerts 42”

Klassement X2O: 1. Eli Iserbyt  2. Toon Aerts 2’46” 3. Michael Vanthourenhout 3’18″