Hardwerkende Toon Aerts haalt tweede plaats in Eeklo

Het parcours in Eeklo was hard bevroren, maar door de stralende zo’n werd de omloop op sommige plaatsen gevaarlijk glad. Schuivers en valpartijen zouden daardoor een bepalende factor zijn.
De winstkansen voor Toon leken na de eerste ronde al weg, toen hij in een bocht bleef haperen en 15 seconden verloor. Pas toen hij een ronde later bij de achtervolgende groep aansloot, kon zijn wedstrijd pas écht beginnen.

De renners van het Tormansteam, Corné van Kessel en Quinten Hermans, speelden een perfect ploegenspel. Hermans kon wegrijden, waarna eerst Daan Soete en later Toon de achtervolging leidden. Maar telkens bleef van Kessel als een blok aan het been hangen.

Het duurde tot de 7e ronde voordat Toon een kloofje kreeg op de andere achtervolgers. Enkel Eli Iserbyt kon nadien nog aansluiten, maar een hard werkende en gretige Toon kon Iserbyt uiteindelijk van zich afschudden en reed solo als tweede over de streep. De verdiende beloning voor een sterke wedstrijd!

Uitslag: 1. Quinten Hermans 2. Toon Aerts 3. Eli Iserbyt