Ijzersterke Toon wint in Brussel!

In deze laatste manche van de X2O-trofee in Brussel had Toon een tweede plaats te verdedigen tegenover Michael Vanthourenhout. Voor de laatste keer waren ijs, sneeuw en ontdooiende zones de ondergrond.

Van bij de start trokken de mannen van Tormans stevig door, waardoor het hele peloton meteen op een lange sliert getrokken werd. Toon reed samen met Corné van Kessel en Quinten Hermans weg van de rest. In de derde ronde toonde Toon zijn sterke vorm door de twee mederenners ogenschijnlijk gemakkelijk uit het wiel te rijden. Enkel Hermans kon binnen beperkte afstand van Toon blijven rijden. Maar toen Toon problemen kreeg met zijn pedalen, een lekke band had en moest wisselen, verloor Toon zijn voorsprong en zat Hermans opnieuw in zijn wiel.

Toen Hermans op zijn beurt wat moeilijkheden met inklikken kreeg, kon Toon weer wegrijden en nog een ruime voorsprong uitbouwen. Hij reed schijnbaar vlot naar winst in Brussel en naar de tweede plaats in het eindklassement. Een terechte beloning na een ijzersterke wedstrijd! Profzege nummer 20 is daarmee een feit!

Uitslag: 1. Toon Aerts 2. Quinten Hermans 20″ 3. Niels Vandeputte 36″

Eindklassement: 1. Eli Iserbyt 2. Toon Aerts 1’55” 3. Michael Vanthourenhout 2’55”