Sluitingsprijs in Oostmalle levert vierde plaats voor Toon en heroptreden voor Thijs

Oostmalle is traditioneel de laatste cross van het seizoen, het ideale moment voor de supporters om de renners nog een laatste keer aan te moedigen en daarna het einde feestelijk af te sluiten. Helaas, geen après-crossfeestje dit jaar, volgend jaar hopelijk wel weer!

Toch was er in Oostmalle iets te vieren. Na weken revalidatie kon Thijs nog eens aan de start staan. En dat hebben we geweten! Spurtbom Thijs startte op de tweede rij maar kon na de lange startbaan als eerste het zand indraaien. In die openingsfase kon hij Toon helpen door vanop de derde plaats even het gat te laten vallen. Daarna moest Thijs zijn furieuze start bekopen en reed hij in de buik van de wedstrijd zijn cross uit.

Na de zware cross in Sint-Niklaas was het afwachten of Toon voldoende hersteld zou zijn. Samen met Thijs opende hij nog goed, maar het werd al snel duidelijk dat hij niet over de beste benen beschikte. Toon moest Laurens Sweeck, Quinten Hermans en David van der Poel laten rijden en kon nadien ook de achtervolgende groep niet volgen. Hoewel het een off-day leek te worden, hervond Toon enkele ronden voor het einde toch het betere gevoel en zo kon hij enkele plaatsen opschuiven. Toon eindigde uiteindelijk op de vierde plaats na Sweeck, Hermans en van der Haar.

Uitslag: 1. Laurens Sweeck 2. Quinten Hermans 3. Lars van der Haar 4. Toon Aerts 32, Thijs Aerts