Wedstrijd – Essen

We beginnen bij Thijs en de juniores, of doen we eerst het weer? Het was in ieder geval een kleddernatte editie van de BPost Bank Trofee in Essen. Thijs was goed vertrokken maar miste  wat kansen in dit loodzware modderparcours. Hij eindigde halverwege de deelnemerslijst op de 12de plaats.

Uitslag Juniores: 1: Mathieu Van Der Poel, 2: Martijn Budding, 3: Yannick Peeters.

Bij de beloften mocht Toon op de tweede rij starten. Een goede startpositie blijft belangrijk omdat je zo minder energie moet steken in het achtervolgen. Bij de eerste doortocht hing hij dan ook op de vijfde plaats om daarna zelfs even de leiding te nemen. Het glibberige parcours dat op sommige plaatsen onder water stond zorgde voor onberekenbare situaties. Zo moest Toon op een gegeven moment in de remmen, zette daarbij zijn voet even op de grond waardoor hij in een met modder gevulde put terecht kwam en tegen de grond ging. Niks aan de hand mocht zijn stuur niet scheef gestaan hebben. Hij heeft nog geprobeerd om het terug recht te zetten maar dat lukte niet zonder de gepaste sleutel. Dan maar voortploeteren tot aan de materiaalpost. Na het voorval reed hij op de dertiende plaats. Uiteindelijk werd hij dankzij zijn strijdlust nog 10de.

Uitslag Beloften: 1: Corné Van Kessel, 2: Wietse Bosmans, 3: Gianni Vermeersch.

Zowel Thijs als Toon zijn geselecteerd om de Belgische kleuren te verdedigen op tweede kerstdag in de wereldbekerwedstrijd te Zolder.

1 gedachte op “Wedstrijd – Essen

  1. We willen jullie veel succes wensen .Knap dat je hier aan kunt deelnemen op 2e Kerstdag.Ook genieten van de feestdagen hé. Groetjes, Siele ,Lennert en Christel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *