Wedstrijd: Ronse

Het heuvelparcours van de Hotondcross zorgt altijd voor spektakel, zo ook deze keer. Toon was bij de profs goed mee weg en bleef in het eerste deel van de wedstrijd de besten volgen. Het ging er hard en snel aan toe. Hij hing het eerste deel van de wedstrijd zo tussen de vijftiende en de twintigste plaats. Er waren ondertussen verschillende groepjes gevormd. Op een gegeven moment krijgt het groepje waarin hij zat aansluiting met de groep die het achterste deel van de top tien vormde. Vlak na de aansluiting springt zijn ketting er af. Gelukkig kon hij ze er snel terug opleggen maar had toen wel een achterstand van 50 meter opgelopen. Hij ging de achtervolging in en kon nog naar voor opschuiven en kwam als achttiende over de streep. “Er zat misschien een toptien plaats in als alles had meegezeten en het gevoel was goed.” zei Toon.

Bij de beloften had Thijs niet zijn briljantste dag. Lange tijd zat hij in de eerste tien maar het verging hem niet zoals hij het had gewenst. Een schuiver, wat oponthoud. De kracht om telkens terug te komen ontbrak hem blijkbaar. Uiteindelijk werd hij toch nog zeventiende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *