De wereldbekerwedstrijd in Zeven (D)

De hele opzet en ook de bouw van het parcours was met Belgische ondersteuning want daar hebben we met de jarenlange ervaring wel kaas van gegeten, blijkbaar. Het  parcours met een paar beklimmingen was best wel pittig maar de vlakke stroken maakten er toch wel een snelle wedstrijd van. Toon was goed mee vooraan rond een vijfde plaats. Van Aert sprong al snel weg. Van der Poel kwam, na een paar spaken te zijn verloren uit zijn wiel, van achteruit terug en reed naar Van Aert alsof het niets was. Even demarreren en ook Wout had het nakijken. Met Toon verliep het minder goed. Hij raakte een paaltje en maakte op het eerste zicht een lichte val. Hij raakte met zijn knie even de grond maar zijn fiets smakte blijkbaar wat harder tegen de aardkorst. Met een ingeklapte derailleur moest hij driekwart ronde al lopend naar de materiaalpost. Hij deed zijn uiterste best om nog enkele plaatsen te winnen maar strandde op de twaalfde plaats.

1: Mathieu Van der Poel, 2: Wout Van Aert, 3 Kevin Pauwels

Ook Thijs eindigde twaalfde. Hij reed de eerste helft van de beloftewedstrijd beresterk maar was uitgeblust tegen het einde van de wedstrijd. Mede door pijn in zijn rug nam zijn kracht af en besloot hij niet te veel risico te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *