Toon verslindt Balenberg en wint!

Het parcours lag er gevaarlijk glad bij. Op de meeste plaatsen waren de slijksporen bevroren, wat aanvoelde alsof je met de fiets in een verwrongen tramspoor rijdt. Je moet behendig zijn en lef hebben om dit tot een goed einde te brengen.

Toon nam een snelle start en kwam als eerste in het veld. Samen met Tom Meeusen trok hij onmiddellijk door. Er ontstond een kloof. Wout van Aert zat in het achtervolgend groepje, duidelijk niet op zijn gemak te fietsen. Zo vertelde hij achteraf dat hij vertrokken was met te veel bandendruk en schrik had om te veel risico’s te nemen met de kampioenschappen in het vooruitzicht.

Tom Meeusen maakte enkele fouten en Toon kwam al vroeg in de wedstrijd alleen op kop te zitten. Micheal Vanthourenhout kon zich losmaken van de achtervolgers en passeerde Tom nadat deze gevallen was.  Wout deed een fietswissel, vond zijn draai, en kwam sterk terug naar voren. In de laatste ronde werd het nog heel spannend toen hij tot op acht seconden naderde van Toon.

Toon was sterk en kwam als glansrijke overwinnaar over de streep!

Uitslag: 1: Toon Aerts, 2: Wout Van Aert, 3: Michael Vanthourenhout

1 gedachte op “Toon verslindt Balenberg en wint!

  1. 1 woord PRACHTIG!
    Proficiat Toon en alle mensen rondom Toon! Gewoon genieten.
    Ps. Jammer dat ik er niet bij kon zijn….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *