Toon beresterk in Ronse

Hij stond op de tweede rij bij de start en kwam midden in de groep het veld in. Het parcours  was wat opgedroogd na een regennacht, maar het bleef wel verraderlijk vettig. Stelselmatig schoof Toon door naar voren en hield alles rustig in het oog, beseffende dat dit een cross was zonder recuperatiemogelijkheden.

In de twee ronde was hij al vooraan te vinden, klampte bij de twee toppers aan, en demarreerde zelfs een paar keer. Een tijdje reden Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en Toon met z’n drieën op kop. Er werd wat naar mekaar gekeken en enkele achtervolgers waaronder Lars van der Haar kwamen terug.

Toen van der Poel en Van Aert doortrokken was het Lars die kon aanpikken. Toon deed voortreffelijk afstopwerk en volgde op enkele seconden met Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout. Vooraan sprong Lars weg van de twee en had onmiddellijk een mooie voorsprong. In de laatste ronde kwamen Pauwels en Toon terug aansluiten bij Van Aert en van der Poel. Lars was toen al zeker van de overwinning. Er werd nog een sprint uitgeperst in  laatste rechte lijn.  Toon leverde met zijn vijfde plaats een schitterende prestatie, een Europees Kampioen meer dan waardig!

Uitslag: 1: Lars van der Haar, 2: Mathieu van der Poel, 3: Wout Van Aert, 5: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *