Toch derde plaats in klassement kunnen behouden in Zolder

Voor de Wereldbekermanche in Heusden-Zolder waren de verwachtingen hoog gespannen voor Toon. Hij had een derde plaats in het klassement te verdedigen en ook leek het parcours, hoewel het snel zou zijn, wel een kolfje naar zijn hand.

Bij de start was Toon nog goed mee weg, maar toen Tim Merlier even haperde en Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel een voorsprong kregen, zat Toon te ver om te kunnen reageren. De twee leiders waren vertrokken, met Lars Van der Haar en Daan Soete als eerste achtervolgers. Alles werd uit elkaar geslagen. Toon verloor nog enkele plaatsen toen hij ten val kwam na een hapering bij zijn voorgangers. Zo belandde hij in de derde groep achtervolgers met een serieuze achterstand.

Vanaf half koers reed Toon op de achtste plaats, lang in het gezelschap van Michael Vanthourenhout. De laatste ronde versnelde Toon en kwam nog dicht bij de zevende plaats, maar toen Merlier er nog een sprintje uitperste kwam Toon uiteindelijk als achtste over de streep. Niet het resultaat waarop hij had gehoopt, maar zijn derde plaats in het klassement kon hij wel behouden.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel,  2: Laurens Sweeck, 3: Wout Van Aert, 8: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *