Toon ijzersterk de beste in Overijse!

Daar is de modder, daar zijn de glunderende gezichten! De Vlaamse Druivencross in Overijse was een wedstrijd vol schuiven, evenwicht houden, vallen en weer opstaan. Wie daarenboven ook nog goed naar boven kon rijden, zou in aanmerking komen voor een podiumplaats. Dat beloofde veel goeds voor de Aertsen.

Voor Toon was het de eerste wedstrijd na zijn trainingsstage, dus was het afwachten hoe de benen zouden reageren. Hij nam een goede start en ging meteen aan de kop rijden. Het tempo lag voldoende hoog, zonder dat het te verschroeiend was. Zo werd alles op een lint getrokken. Hoewel ook Toon af en toe te maken kreeg met schuivers en dan enkele plaatsen in de kopgroep verloor, kon hij steeds opnieuw naar voren opschuiven.

De ene keer kon hij met David van der Poel wat afstand nemen, de andere keer met Michael Vanthourenhout. Het duurde tot de vierde ronde voordat Toon solo een voorsprong kreeg op ploegmaat Corné van Kessel. Die verzeilde samen met Vanthourenhout en Meisen in de achtervolgende groep. Toon kon zijn voorsprong gecontroleerd uitbouwen en kwam zo verdiend als winnaar over de meet. Zijn vierde dit seizoen, en wat voor een!

Thijs kende een moeilijke start en moest op zowat 18e positie aan de wedstrijd beginnen. Maar al na één ronde was hij erin geslaagd om enkele plaatsen op te schuiven. De hele wedstrijd reed hij op 10e à 15e positie, maar hij kon zich in de eindfase opwerken naar een stevige 11e plaats. Plaats 9 en 11 op één weekend, dat noemen we een zeer geslaagd weekend voor Thijs in zijn eerste jaar als prof!

Uitslag: 1. Toon Aerts 2. Michael Vanthourenhout 3. Corné van Kessel 11. Thijs Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *